Web Analytics Made Easy - Statcounter

سلاح‌های انفرادی همواره در حوزه رزم زمینی یکی از عوامل تاثیرگذار در ارتقای قدرت سربازان لشکرها و یکان‌های این نیروست. مسئولان دفاعی کشورمان هم از سال‌های گذشته با هدف حرکت به سوی خودکفایی طراحی و ساخت انواع سلاح‌های بومی  از سلاح‌های سبک گرفته تا سلاح‌های سنگین را در دستور کار خود قرار دادند.

تولید طیف گسترده تسلیحات انفرادی با دانش بومی

یکی از مسائلی که همواره در ساخت تسلیحات بومی بسیار اهمیت دارد، حفظ اسرار و اطلاعات نطامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه یک اسلحه تا زمانی که اسرار ساخت و طراحی آن در اختفا بماند در برابر دشمنان کارایی دارد و پس از افشای جزئیات فنی دیگر مانند یک سلاح معمولی محسوب می‌شود که همه می‌توانند آن را تولید کنند.

یکی از مسائلی که همواره در ساخت تسلیحات بومی بسیار اهمیت دارد، حفظ اسرار و اطلاعات نطامی است. چراکه یک اسلحه تا زمانی که اسرار ساخت و طراحی آن در اختفاء بماند در برابر دشمنان کارایی دارد و پس از افشای جزئیات فنی دیگر مانند یک سلاح معمولی محسوب می‌شود که همه می‌توانند آن را تولید کنند.

سازمان صنایع دفاع، قطب تولید محصولات دفاعی

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که وظیفه اصلی تامین نیاز نیروهای مسلح را برعهده دارد با دارابودن چندین شرکت تخصصی در زمینه‌های ساخت تجهیزات مانند صنایع هوایی، خودرویی زرین خودرو، دریایی، هوافضا و چندین شرکت دیگر وظیفه تامین این نیاز را بر عهده دارد.

اما این توان هنگامی اهمیت پیدا می‌کند که وزارت دفاع با همکاری سازمان‌های جهاد خودکفایی سایر نیروهای مسلح مانند نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی طبق نیاز آن‌ها به طراحی و ساخت انواع تسلیحات نظامی به خصوص سلاح‌های خاص اقدام می‌کند. یکی از این تسلیحات تفنگ‌های رزم انفرادی مانند تفنگ‌های تک تیرانداز است که از عناصر تاثیرگذار در حوزه رزم زمینی به شمار می‌رود.

تفنگ‌های تک‌تیرانداز علاوه بر وارد کردن خسارت جدی می‌تواند جان نیروهای خودی را نیز در امان نگاه دارد چرا که فرد مسلح توانایی اختفای کافی را دارد.

ارتش‌های جهان چندین سال است که با سرمایه‌گذاری بر روی این نوع از سلاح به دنبال توسعه این نوع ادوات برای مقابله با خودروهای زرهی حرکت کرده‌اند که یکی از این کشورها جمهوری اسلامی ایران است.

تفنگ بومی شاهر، تیر خلاص بر پیشانی دشمن متجاوز

چندین سال بود که نیاز به داشتن یک تفنگ تیرانداز بومی قدرتمند با اطلاعات نظامی سری در نیروهای مسلح به شدت احساس می‌شد و به همین دلیل مسئولان امر به سراغ طراحی یک تفنگ تیرانداز با کلیبر سنگین رفتند که علاوه بر توانایی نابودی یکان‌های پیاده توانایی نابودی و انهدام تجهیزات دشمن مانند ادوات زرهی را نیز داشته باشند.  

نفنگ تک تیرانداز شاهر حاصل یکی از همین طراحی هاست که در سال ۱۳۹۱ و با حضور امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش رونمایی و به این نیرو تحویل داده شد.  

تفنگ شاهر، تفنگی خاص با بُرد ۴ کیلومتر

این سلاح در زمان خود با کالیبر ۱۴.۵ میلی‌متری برای نابودی نفرات و تجهیزات دشمن آن هم در فاصله ۴ کیلومتری ساخته و تحویل یگان‌های زمینی شد؛ شاهر وزنی بالغ بر ۲۲ کیلوگرم و طول بیش از یک و نیم متر دارد.

با توجه به مشخصات ارائه شده باید گفت که این سلاح برای عملیات موثر به بیش از یک نفر کاربر نیاز داشته و عموما در تیم‌های ۳ نفره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نخستین تفنگ تک‌تیرانداز سنگرشکن ایرانی

این سلاح قابلیت تخریب سنگرهای بتنی، نفوذ به ادوات زرهی، بالگردها و تجمعات نفری دشمن را دارد.

شاهر ایرانی در برابر رقیب آمریکایی

اسلحه‌های سری M۱۰۷ که توسط شرکت برت ساخته شده و امروزه در تعداد بالا در منطقه توسط نظامیان آمریکایی استفاده می‌شود می‌تواند یک انسان را در فاصله ۲ هزار متری هدف قرار دهد.

در برابر این اسلحه آمریکایی سرباز ایرانی مسلح به شاهر می‌تواند نفرات دشمن را از دو برابر این مقدار یعنی ۴ هزار متری هدف قرار دهد. این برتری فاحش سلاح ایرانی در برابر نمونه‌های سنگین غربی برتری نظامیان خودی را در هر رودرویی احتمالی تضمین می‌کند.

البته نباید این مسئله را فراموش کرد مهمات این سری از انواع مختلفی برخوردار بوده و در صورت استفاده از گونه‌های ضد زره و یا انفجاری می‌توان در همین بردهای بالا پاسخ شایسته‌ای به متجاوزان سوار بر بالگرد یا خودروهای زرهی سبک مثل گونه هامر داد. با وجود تمامی نکات مثبت در این سلاح باید گفت که تیراندازی در فواصل دور به علت اثرپذیری گلوله از شرایط جوی مثل دمای هوا و یا سرعت باید و همچنین اثر جاذبه زمین مورد اصابت قرار دادن هدف تا حدی مشکل خواهد بود.

2727

کد خبر 1394877

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ارتش جمهوری اسلامی ایران فناوری نظامی نیروهای مسلح تک تیرانداز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۱۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت

شرکت نورث‌راپ گرومَن، پهپاد زیردریایی بدون خدمه مانتا رِی (Manta Ray) را طراحی کرده که ماموریت‌های طولانی‌مدت انجام می‌دهد و محموله‌ها را به اعماق اقیانوس میبرد.

به گزارش فرادید، مهندسان یک پهپاد زیردریایی خودران مونتاژ کرده‌اند که آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی ایالات متحده (دارپا/DARPA) قصد دارد از آن برای ماموریت‌های دوربرد در اقیانوس استفاده کند.

این پهپاد که «مانتا رِی» نام دارد، با الهام از ماهیان پالیده‌خواری به همین نام با بدن‌های الماس‌شکل و باله‌های بال‌مانند ساخته شده است. این نمونه اولیه که شرکت هوافضایی و صنایع جنگ‌افزاری نورثراپ گرومَن (Northrop Grumman) آن را طراحی کرده و ساخته، یک پهپاد فوق‌العاده بزرگ است که می‌تواند مأموریت‌های طولانی‌مدت و بارگیری‌شده را بدون نیاز به پشتیبانی و تعمیرات انسانی انجام دهد.

این پهپاد پس از استقرار، می‌تواند با لنگر انداختن در بستر دریا و خوابیدن در حالت کم‌مصرف، در انرژی صرفه‌جویی کند.

تاد لیویت، معاون سیستم‌های دریایی و اقیانوسی در نورثراپ گرومَن، در لینکدین نوشت: «من هیجان‌زده هستم که یکی از اولین تصاویر مانتا رِی را که به طور کامل در تأسیسات آناپولیس ما مونتاژ شده، بازنشر کنم.»

دارپا برنامه مانتا رِی را سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی کرد تا طراحی خودرو‌های زیرآبی را بهبود ببخشد، از جمله توسعه تکنیک‌هایی برای افزایش ظرفیت بار و صرفه‌جویی در انرژی.

این شرکت در وب‌سایت خود اعلام کرده که نمونه اولیه‌ی مانتا رِی نورثراپ گرومَن چندین ویژگی منحصر به فرد را برای ایجاد «غافلگیری استراتژیک» ادغام می‌کند. این ویژگی‌ها عبارتند از خودگرانی، ظرفیت حمل تجهیزات برای پشتیبانی از ماموریت‌های مختلف، عملکرد‌های صرفه‌جویی در مصرف انرژی و پیوستگی عملکردی به این معنا که طرح را می‌توان جدا و دوباره سرهم کرد. این پهپاد در پنج کانتینر حمل و نقل استاندارد نیز قرار می‌گیرد، به این معنا که می‌تواند در سراسر جهان حمل و مستقر شود.

دیگر خبرها

  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • ساخت آشپزخانه‌ به سبک مجلات دکوراسیون با هوش مصنوعی!
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • شهادت تعدادی از کودکان غزه در حمله موشک هدایت شونده صهیونیست‌ها
  • (تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت
  • برگزاری نخستین المپیاد ورزش‌های فناورانه ویژه دانشجویان سراسر کشور